Pető Gyűjtemény

A Krúdy Technikum és a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér ebben a tanévben is megrendezte a Lengyel Alfréd Honismereti Versenyt, mely a középiskolások számára 11. alkalommal került kiírásra. A Krúdy Technikum diákjai közül két csapat is kihasználta azt a lehetőséget, hogy a nálunk található Pető Gyűjtemény, milyen kincsesbánya és ehhez kapcsolódó témát választott.  A versenyen az alábbi eredmények születtek:

2. hely - A Pető Gyűjtemény kéziratos szakácskönyvei c. pályázattal Gulicz Barbara és Simon Barbara 9. D (felkészítő tanáruk: Magdics Erika és Vecsei Barnabás)

6. hely - A Tarkedli c. pályamunka - Csák Gábor és Gulyás Levente 9. D (felkészítő tanáruk: Magdics Erika és Vecsei Barnabás)

Gulicz Barbara és Simon Barbara a pályázat készítésének részeként megalkotta és felszolgálta a „bevert tojás Hadik módra” nevű ételt, mely szerepel a kéziratos szakácskönyvek egyikében. versenyA verseny részeként elkészült power point bemutatót itt lehet megnyitni:

A Pető Gyűjtemény kéziratos szakácskönyvei c. pályázat

A Tarkedli c. pályamunka

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok