Pető Gyűjtemény

2018. szeptember 23-án, vasárnap izgalmas hétvégén vett részt cukrász csapatunk (Varga Krisztina, Soós Erzsébet, Böröczky Debóra 11. F) Bognár Éva cukrászmester oktató vezetésével.

42423035 2050138661684672 6598361155947724800 o

A Határtalan édesség című rendezvény – melyet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az óbudai Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban rendezett meg- célja volt, a régi receptúrák felkutatása és megismertetése a közönséggel. Az ország különböző részéről érkeztek cukrászmesterek, akik a vidékükre, tájegységükre jellemző süteményeket és recepteket hoztak. Iskolánk a Győri diós rétessel készült, melyet igazi békebeli hangulatot árasztó módon tártak az érdeklődők elé, Pető Gyűjteményünk legértékesebb darabjainak és eredeti 1905-ből származó, kézírással írt receptes füzet lapjainak felhasználásával.

Bognár Éva cukrászmester szakoktató a hagyományos magyar édességekről tartott előadásában azt is hangsúlyozta, hogy az általuk felkutatott és elkészített, győri diós rétes egészen más íz világú, technikájú és állagú volt, mint amilyent Debrecenben, vagy más vidéken készítettek – egyébként is máshol ritka volt, a dióval töltött rétes.

42361364 2050138928351312 4594776066463105024 o

42383588 2154600364551615 8183021281478705152 n42478929 2050139115017960 8213767595141103616 o42500413 2154600317884953 6324154805795160064 n42332536 2154600307884954 7081376480885735424 n42450930 10209534449678702 4757523071777112064 o42274495 2154600381218280 3087208031209914368 n

vissza