2018. szeptember 23-án, vasárnap izgalmas hétvégén vett részt cukrász csapatunk (Varga Krisztina, Soós Erzsébet, Böröczky Debóra 11. F) Bognár Éva cukrászmester oktató vezetésével.
A Határtalan édesség című rendezvény – melyet a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az óbudai Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban rendezett meg- célja volt, a régi receptúrák felkutatása és megismertetése a közönséggel. Az ország különböző részéről érkeztek cukrászmesterek, akik a vidékükre, tájegységükre jellemző süteményeket és recepteket hoztak. Iskolánk a Győri diós rétessel készült, melyet igazi békebeli hangulatot árasztó módon tártak az érdeklődők elé, Pető Gyűjteményünk legértékesebb darabjainak és eredeti 1905-ből származó, kézírással írt receptes füzet lapjainak felhasználásával.
Bognár Éva cukrászmester szakoktató a hagyományos magyar édességekről tartott előadásában azt is hangsúlyozta, hogy az általuk felkutatott és elkészített, győri diós rétes egészen más íz világú, technikájú és állagú volt, mint amilyent Debrecenben, vagy más vidéken készítettek – egyébként is máshol ritka volt, a dióval töltött rétes.