Pető Gyűjtemény

A 2017/18-as tanév tanévnyitó értekezletén bemutatásra kerültek a Pető Gyűjtemény érdekében tett eddigi erőfeszítések és az oktatásban való eddigi hasznosítása, valamint a jövőre vonatkozó elképzelések.

 A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum munkatársai felmérték az adományt és szakmai útmutatást adtak a gyűjtemény gondozásához. (leltározás, nyilvántartás, elhelyezés…stb.)

  • Az iskolai honlap készült, ahová a legérdekesebb, legértékesebb tárgyak felkerültek, ezzel mások által hozzáférhetővé téve a gyűjteményt. (honlap fejlesztése, oktatásban való hasznosítása….)

  • Szakmai versenyek, iskolai rendezvények dekoratív kellékei a gyűjtemény legszebb darabjai. Pl. A kiállítás megnyitón Krúdy Gyula világát idézték fel a diákok egy éttermi jelentettel, ahol a Pető Gyűjtemény eszközeit használták a tálaláshoz. A továbbiakban is tervezzük használni ilyen célra, pl. Krúdy Szalon, Szakmai napok, március 15-i műsor színesítése, tárletvezetés vendégek fogadásakor, melyet szakgimnáziumi diákok végeznének.

  • Szakmai napokon az adományozó közreműködésével szakmatörténeti ritkaságok interaktív bemutatása valósult meg.

  • A város vendéglőseihez fordultunk adományért, a gyűjtemény méltó elhelyezése miatt, ez sajnos nem vezetett eredményre

  • Pályázat készült új, a kiállítást jobban érvényre juttató szekrények beszerzésére. A győri önkormányzat 366 000 Ft-tal támogatta ezt a törekvést.

  • Belépő osztályokkal szeretnénk megismertetni a gyűjteményt és az adományozót szakmai vagy osztályfőnöki órákon, akit példaképként mutatunk be a diákok előtt. (szakma szeretete, szakmai alázat, szakmaismeret, öntevékenység, nagylelkűség)

  • Október 13-án, pénteken, a Múzeumok őszi fesztiválján, a Tanárok éjszakáján bemutatásra kerül a gyűjtemény.

  • A tanári előtti aulában egy múlt század eleji hatású eteriőrt alakítanánk ki régi tárgyakból, bútorokból. A szekrények belső világítást kapnának. A kiállítást élővé, interaktívvá tennénk, tárlatvezetéssel mutatnánk be diákjainknak, és az érdeklődő vendégek számára, ezzel különlegesebbé téve szakmai oktatásunkat.

  • Közösségi szolgálat keretén belül a diákok segítségét szeretnénk igénybe venni a tárgyak karbantartásához. 2017. augusztus 30.

 

Tájékoztatjuk, hogy weboldalunkon cookie-kat alkalmazunk. A honlap további böngészésével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A weblapról való távozás után adaiból semmit sem tárolunk el.
Ok